Nereguli grave, descoperite de ANSA în cantinele instituțiilor de învățământ

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a desfășurat controale în cantinele și, depozitele a peste 2200 de grădinițe și instituții de învățământ.

Astfel, au fost verificate 2298 de blocuri alimentare, dintre care: 1187 din cadrul instituțiilor de educație timpurie  și 1111 din cadrul instituțiilor de învățământ primar, școlar, gimnazial și liceal.

În urma controalelor efectuate, inspectorii ANSA au stabilit o serie de nereguli cum ar fi: desfăşurarea activităţii în spații neautorizate sanitar-veterinar, nerespectarea cerinţelor generale de igienă, nerespectarea condițiilor de depozitare, depășirea indicilor microbiologici la probele de apă, utilajul tehnologic și inventarul de lucru din unele blocuri alimentare erau uzate și necesitau a fi schimbate. Inspectorii au mai constatat și lipsa în unele cazuri a instruirii personalului din aceste cantine.

În rezultat, s-au întocmit prescripții privind remedierea neconformităților depistate și stabilirea termenelor de înlăturare a neajunsurilor, cu efectuarea ulterioară a recontroalelor.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor precizează că va supraveghea continuu activitatea blocurilor alimentare din cadrul instituțiilor de învățământ, inclusiv a operatorilor din domeniul alimentar care distribuie produse alimentare către acestea.

sursa

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.