Peste 50 de percheziții au avut loc astăzi la Comrat

Pe 1 octombrie, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat percheziții la Comrat într-o cauză penală ce vizează spălarea de bani, falsificarea rapoartelor financiare și finanțarea ilegală a unui partid politic. Ofițerii CNA și procurorii au investigat, de asemenea, „plata suplimentelor la pensii și salarii pentru anumiți bugetari prin aplicația „ПСБ” a Băncii ruse „Promsviazibank””.

Reprezentanții CNA au raportat că ofițerii instituției și procurorii au efectuat percheziții pe 1 octombrie, la Comrat. Acțiunile au avut loc într-o cauză penală pornită „pe fapte de spălare de bani, falsificarea rapoartelor financiare și finanțarea ilegală a unui partid politic”.

Cinci persoane au fost reținute în urma perchezițiilor. Acestea au fost plasate în izolator pentru 72 de ore.

„Au fost fixate mai multe episoade de mobilizare a cetățenilor la proteste contra unor remunerații bănești, achitarea ilegală a transportatorilor de pasageri la protestele organizate, precum și achitarea salariilor pentru activiștii formațiunii.

Au fost efectuate în total 51 de percheziții la 20 figuranți, inclusiv în birourile acestora din incinta organizației teritoriale Comrat a formațiunii. Totodată, percheziții au avut loc la domiciliile și în automobilele bănuiților.

Menționăm că în august 2024, Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a ordonat furnizorilor de internet să blocheze site-urile băncii rusești „Promsviazibank”. Prin intermediul acesteia erau transferate lunar, pensionarilor și bugetarilor din Găgăuzia, „adaosurile” lui Șor în valoare de 2 mii de lei.

sursa

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.