Peste două milioane de pachete cu ţigări, ridicate într-un dosar de contrabandă

Procurorii PCCOCS de comun cu ofiţerii Serviciului Vamal investighează o schemă de contrabandă cu peste două milioane de pachete de ţigări, în urma percheziţiilor la patru adrese din Căuşeni, în ziua de miercuri, 9 februarie 2022.Urmare a percheziţiilor, oamenii legii au ridicat şi patru mijloace de transport folosite la transportarea produselor din tutun. În dosar este vizat un agent economic din stânga Nistrului şi un broker vamal, care a depus, în perioada 09-13 decembrie 2020, patru declaraţii vamale de import a ţigărilor care conţin tutun cu filtru.

Totodată, precizăm faptul că ţigările erau transportate din Emiratele Arabe Unite. Urmează ca să se decidă asupra aplicării sechestrului pe produsele de tutun în valoare estimativă de circa şase milioane lei.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) menţionează că investigaţiile sunt în stadiu preliminar, iar oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanţele relevante cazului, inclusiv persoanele implicate. 

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.