Reacția PSRM, după creșterea tarifului la gaz: Noi am pregătit un proiect privind susținerea populației și cerem aprobarea de urgență a acestuia

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se arată îngrijorat în legătură cu majorarea de circa 2,4 ori a tarifelor la gazul natural pentru consumatorii finali, începând cu 1 noiembrie 2021. Potrivit unui comunicat de presă emis de PSRM, această decizie va lovi foarte dur în majoritatea cetățenilor, dar și în agenții economici. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au pregătit un proiect de lege, care prevede susținerea populației în cazul majorării tarifelor la gaz și cer ca acesta să fie aprobat cât mai rapid.

“Cea mai mare scumpire a gazului natural din istoria țării va provoca un lanț de noi scumpiri la majoritatea produselor, fapt ce inevitabil va sărăci și mai mult populația țării. Deja producătorii de energie termică au anunțat că, după majorarea tarifelor la gaz, vor cere neapărat scumpirea căldurii livrate centralizat. În aceste condiții, PSRM cere Guvernului și Parlamentului aprobarea de urgență a măsurilor de susținere din partea statului a tuturor consumatorilor de gaz natural, atât a persoanelor fizice, cât și a celor juridice. Subliniem repetat că, în lipsa unui program serios de susținere din partea statului, mulți cetățeni nu vor fi în stare să achite facturile la gaz, iar unii agenți economici vor falimenta”, se mai arată în comunicat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.