Fost candidat ACUM: „blagoslovirea” lui Kozak la întâlnirea nocturnă cu liderii PAS și PPDA înseamnă încălcarea angajamentelor luate în fața alegătorilor

Intrarea celor de la blocul ACUM într-o formulă de guvernare, fie și una vremelnică cu socialiștii, va reprezenta încălcarea angajamentelor pe care le-au luat cei de la ACUM în fața alegătorilor pro-europeni și unioniști. Avertismentul vine din partea fostului candidat al ACUM la parlamentare, Valeriu Munteanu, dezamăgit că Maia Sandu și Andrei Năstase au mers după „blagoslovire” la trimisul special al lui Vladimir Putin, Dmitri Kozak, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

Munteanu analizează „întâlnirea nocturnă” cu Kozak și ajunge la concluzii neplăcute pentru Sandu și Năstase, pe care îi face responsabili pentru eventuala abandonare a vectorului european.

„Coabitarea într-o formulă de guvernare a PSRM cu blocul ACUM, după vizita intempestivă, dar posibil cu rezultate „pozitive” al lui Dmitrii Kozak, va însemna prima guvernare a Republicii Moldova, de la independență încoace, realizată pe față, în lumina reflectoarelor, cu implicarea și contribuția nemijlocită a Federației Ruse. Respectiv Federația Rusă va fi îndrituită să solicite soldă pentru această mediere, iar una dintre notele de plată va fi „rezolvarea” problemei transnistrene după modelul promovat de Federația Rusă, de la Planul Kozak încoace, mai exact federalizare, cu menținerea armatei și munițiilor rusești pe teritoriul statului nostru și drept de veto al celor de la Comrat și Tiraspol pe vectorul de dezvoltare extern”, scrie fostul candidat ACUM pe Facebook.

Munteanu califică intrarea celor de la blocul ACUM într-o formulă de guvernare, fie și una vremelnică cu socialiștii, drept o ”intrarea blocului ACUM într-un joc cu PSRM, sub girul Moscovei”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.