Igor Dodon: Relațiile R.Moldova cu România și Ucraina sunt foarte bune

Igor Dodon promite că dacă își va continua mandatul la Președinție va menține și mai departe echilibrul pe care a reușit să-l readucă în politica externă moldovenească. Dodon a declarat pentru Europa Liberă că în prezent relațiile cu Europa sunt mai bune decât acum doi ani. În același timp, spune Dodon, neînrăutățind relațiile cu Europa, a reușit să îmbunătățească relațiile cu Federația Rusă.

”Practic avem un dialog foarte bun la toate nivelurile, noi am reușit să revenim pe piața rusă cu produsele noastre, fără taxe vamale și noi anul trecut 230-240 de mii de tone de mere am exportat încolo (…) noi nu trebuie să spunem că să mergem doar pe o piață sau pe alta, politica externă echilibrată anume aceasta și presupune – și cu Uniunea Europeană relații bune, și cu Federația Rusă. Și noi vom face tot posibilul ca acest echilibru să fie menținut”, a spus Dodon.

În opinia lui Dodon, dacă va fi ales alt președinte, diplomația moldovenească ar putea reveni la situația de acum doi-trei ani, când era politică proeuropeană și antirusească.

Igor Dodon a mai spus că Republica Moldova nu are probleme în relațiile cu România și Ucraina.Potrivit lui Dodon, relațiile bilaterale cu acești doi vecini sunt foarte bune.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.