250 de mii de doze de vaccin anticoronavirus din China au ajuns astăzi la Chișinău

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi a participat, în dimineața zilei de astăzi, la evenimentul de recepționare a unui lot de vaccin anticoronavirus din Republica Populară Chineză. Lotul conține 150 de mii de doze de vaccin oferite de autoritățile chineze cu titlu gratuit și 100 de mii de doze procurate din fonduri bugetare ale Republicii Moldova, precum și materiale complementare.

Vaccinurile au fost livrate ca urmare a solicitării președintelui Parlamentului Republicii Moldova adresate președintelui Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină.

Speakerul a asistat personal la recepționarea încărcăturii pe Aeroportul Internațional Chișinău. Zinaida Greceanîi a mulțumit poporului chinez pentru sprijinul acordat țării noastre în lutra cu pandemia.

”Partenerii noștri din China au fost receptivi și au reacționat foarte rapid și au organizat acest lot de donații care nu este doar vaccin, dar și o serie de alte resurse complementare pentru lupta împotriva Covid-19”, a declarat speakerul.

Ambasadorul chinez în Republica Moldova, Zhang Yinghong, și-a exprimat speranța că vaccinurile și materialele complementare vor contribui la atingerea obiectivelor Republicii Moldova în lupta cu pandemia.

Zinaida Greceanîi le-a mulțumit piloților moldoveni care au asigurat transportarea bunurilor în siguranța, de la o distanță atât de mare.

Amintim, sâmbătă, 24 aprilie, în Republica Moldova a ajuns un alt lot de vaccin oferit la rugămintea președintelui Legislativului țării noastre, cu titlu gratuit, din Federația Rusă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.