1000 de dolari pentru a ajunge ilegal în Republica Moldova. Cinci cetățeni ai Ucrainei au fost reținuți

Cinci cetățeni ai Ucrainei au fost suprinși în după amiaza zilei de ieri, 26 aprilie, în timp ce înaintau pe jos din Ucraina în Republica Moldova. Aceştia  au traversat ilegal frontiera moldo-ucraineană, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat.  La faţa locului a fost reţinută şi călăuza, care trebuia să asigure  transportarea străinilor la Chişinău. 

Astfel, ca urmare a unei informații operative, pe direcţia localităților Taraclia – Petrovca, aproximativ 10 metri de la linia frontierei de stat, patrula mobilă a Sectorului Poliţiei de Frontieră „Troiţcoe” a observat grupul de bărbați care a intrat ilegal în Republica Moldova. Aici, bărbații au urcat într-un BMW X-5, cu plăcuţe de  înmatriculare moldovenești, care a staționat până la sosirea lor.

În aceste circumstanțe, polițiștii de frontieră au intervenit operativ, mașina  fiind oprită, iar persoanele supuse verificărilor. Toți bărbații, inclusiv șoferul, au fost legitimați ca cetățeni ucraineni cu vârstele cuprinse între 35 și 55 de ani. 

La audieri s-a stabilit că bărbaţii urmau să ajungă la Chișinău, ulterior, prin intermediul unei persoane terţe să se deplaseze în una din statele Uniunii Europene.  La fel, aceştia au declarat că fiecare dintre ei a achitat câte 1000 dolari americani pentru serviciile călăuzei.

De menționat că cei cinci ucraineni ajunșți ilegal în țara noastră au solicitat azil. În acest sens, aceste  persoanele au fost transmise către Biroul de migraţie şi azil al MAI. Conducătorul auto, călăuza în acest caz, este documentat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de organizare a migraţiei ilegale, prevăzute de art. 362¹ din Codul Penal al R.Moldova.  

Mijloace bănești au fost ridicate, dar și mijlocul detransport indisponibilizat pe teritoriul Direcţiei regionale EST. 

Cazul este cercetat în continuare de către poliţiştii de frontieră pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi idntificării altor persoanele implicate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.