Zona de frontieră: 14 recipiente cu motoriră au fost aruncate dintr-un tren marfar

La nivelul Sectorul Poliției de Frontieră Brînza a parvenit o informație potrivit căreia două persoane necunoscute săvârșeau acțiuni ilegale în zona de frontieră. Acestea au fost surprinse în flagrant în apropierea căii ferate, unde din locomotiva unui tren marfar au fost aruncate 14 butelii pline cu motorină, tranmsite stiridinmoldova.md.

La scurt timp, un tren marfar a încetinit în preajma celor două persoane, iar din locomotiva acestuia un alt individ a aruncat 14 recipiente din plastic a câte 25 litri fiecare, pline cu combustibil. Polițiștii de frontieră au dejucat planurile celor doi necunoscuți în timp ce aceștea le încărcau în mijlocul de transport.

Din cercetările preliminare s-a constatat că bărbatul în vârstă de 51 de ani și femeia de 46 de ani erau soț și soție cu domiciliul în satul Giurgiulești, raionul Cahul, iar el este și angajat al Î.S. Calea Ferată din Moldova.

Pentru aflarea în zona de frontieră fără informarea prealabilă, persoanele s-au ales cu o amendă contravențională conform legislației în vigoare, iar pentru fapta ilegală ei riscă și o amendă penală în mărime de la 650 la 1350 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 4 ani, conform art. 186 al. (2) lit. b CP al RM.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.