Wimbledon 2019: Simona Halep și Novak Djokovic au atras toate privirile

Simona Halep (27 de ani – locul 4 WTA) a participat la Balul Campionilor de la Wimbledon, din postura de câștigătoare a trofeului, după ce a învins-o pe Serena Williams, favorita meciului, cu 6-2, 6-2. La eveniment a participat și Novak Djokovic (32 de ani – locul 1 ATP), cel care l-a învins pe Roger Federer în finala masculină de la Londra, transmite stiridinmoldova.md.

La Dineul Campionilor, Simona Halep a dansat cu Novak Djokovic, conform tradiției. Cei doi s-au fotografiat împreună, alături de trofee, iar Djokovic a ținut un mic discurs înainte: ”Este extraordinar să știu că țări atât de mici precum România și Serbia se descurcă atât de bine pe scena cea mai mare a lumii”.

Campionii de la Wimbledon au fost aplaudați, iar Simona a strălucit pe toată durata evenimentului.

Simona Halep, victorie extraordinară în fața Serenei Williams în finală la Wimbledon

Marea noastră campioană a avut o evoluție fantastică și a devenit prima româncă ce a câștigat titlul la proba de simplu. Acesta a fost al doilea turneu de Grand Slam câștigat de Simona Halep.

Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, sâmbătă, după ce a învins-o pe americanca Serena Williams în finală cu 6-2, 6-2. Halep a obţinut al doilea său titlu de Grand Slam din carieră după unul dintre cele mai bune meciuri din carieră, după o victorie în doar 55 de minute în faţa fostului lider mondial.

Simona Halep, numărul şapte mondial, a pierdut un singur set în drumul către al doilea titlu de Grand Slam, în faţa Mihaelei Buzărnescu, în turul al doilea, primul său titlu de Mare Şlem fiind câştigat în 2018, la Roland Garros.

Halep, care jucat a cincea finală de Grand Slam, după trei la Roland Garros şi una la Australian Open, s-a impus în faţa uneia dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului, Serena având şapte titluri la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016) şi 23 de Mare Şlem în carieră. Williams a jucat anul trecut finala la All England Club şi la US Open.

Novak Djokovic, victorie dramatică în meciul cu Roger Federer

Novak Djokovic, liderul mondial şi campionul en titre, a câştigat Wimbledon 2019, după ce l-a învins, într-o finală istorică, pe elveţianul Roger Federer, cu 7-6 (7-5), 1-6, 7-6 (7-4), 4-6, 13-12 (7-3).

Djokovic şi-a trecut în palmares al cincilea său titlu la Londra, după ce a salvat două mingi de meci, în cea mai lungă finală de la Wimbledon şi, totodată, prima care s-a încheiat cu un tie-break după 12-12 în setul decisiv. Federer rămâne cu opt titluri de campion la Wimbledon.

Sârbul a obţinut victoria după patru ore şi 57 de minute, finala cu numărul 133 depăşind ca durată fostul record, din 2008, când Nadal se impunea în faţa lui Federer cu 6-4, 6-4, 6-7 (5-7), 6-7 (8-10), 9-7, după patru ore şi 48 de minute.

Djokovic a ajuns la 16 titluri de Grand Slam, faţă de 18, câte are Rafael Nadal şi 20 ale lui Federer. Sârbul a câştigat patru din ultimele cinci turnee de Mare Şlem, ratând titlul doar la Roland Garros, unde a fost învins în semifinale de austriacul Dominic Thiem.

Novak Djokovic a câştigat a treia sa finală în faţa lui Federer la Wimbledon, după cele din 2014 şi 2015. El are 26-22 în meciurile directe cu elveţianul, câştigând ultimele cinci dueluri. Ultima victorie a lui Federer în faţa lui Djokovic datează din 2015, din faza grupelor la Turneul Campionilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.