Voronin: Şi lidera PAS, Maia Sandu, a fost implicată în furtul miliardului, atunci când a fost ministru în Guvernul Filat

Şi lidera PAS, Maia Sandu, a fost implicată în furtul miliardului, atunci când a deţinut funcţia de ministru al Educaţiei în Guvernul Filat. Este opinia liderului PCRM, Vladimir Voronin, exprimată în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune N 4, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

„Și ACUM a furat miliardul, deoarece Maia Sandu a fost ministru în Guvernul Filat, care a fost unul din principalii beneficiari ai furtului miliardului. Așa că n-o spălați, să asculte și să înțeleagă ce a meritat. N-o să reușească ei nimic, deoarece ei nu au venit cu scopuri nobile de dezvoltare a țării”, a declarat Vladimri Voronin.

Amintim că deşi Maia Sandu a criticat decizia guvernului privind acordarea garanțiilor de stat către BNM, în perioada când ocupa fotoliul de ministru, lidera PAS a susținut cu votul său această inițiativă. Iar în anul 2016, premierul Pavel Filip a desecretizat stenograma ședinței de Guvern din 7 noiembrie 2014, atunci când miniștrii, inclusiv Maia Sandu, au votat acordarea primei garanții de stat, în valoare de 9,5 miliarde de lei celor trei bănci.

Ulterior, primarul de Orhei, Ilan Șor, a declarat că înaintea votului pentru alocarea garanţiei de stat către BEM, Banca Socială şi Unibank, Maia Sandu s-a întâlnit în secret cu Vlad Filat.

„Pot să îți reamintesc că înainte de a vota garanția de stat – timp de o oră și jumătate te-ai aflat la o întâlnire în locul despre care știm eu și tu și persoana cu care erai acolo. Îți aduci aminte?”, se conţine într-un mesaj scris de Ilan Șor pe Facebook.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.