Virusul misterios din China, raportat şi în Thailanda, Japonia, Coreea de Sud

Autoritățile chineze au anunțat că în ultimele două zile au depistat 139 de noi cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus, iar trei pacienți au decedat, potrivit BBC, transmite stiridinmoldova.md.

Totodată, infecția a fost confirmată pentru prima dată în afara focarului iniţial din orașul Wuhan. Noile cazuri au fost depistate în orașele Wuhan, Beijing and Shenzhen. Virusul s-a răspândit și în afara Chinei, fiind confirmate două cazuri în Thailanda, unul în Japonia, iar un altul în Coreea de Sud. Numărul total de cazuri confirmate depășește 200, iar trei pacienți și-au pierdut viața ca urmare a problemelor respiratorii cauzate de noul tip de coronavirus.

Oficialii din domeniul sănătății au identificat virusul, care a apărut pentru prima dată la Wuhan în decembrie, ca fiind o tulpină de coronavirus. Ei spun că asta a dus la un focar de pneumonie virală, scrie digi24.ro.

Experți din Marea Britanie au declarat pentru BBC că numărul persoanelor infectate ar putea fi însă mult mai mare faţă de raportările oficiale şi că ar putea fi vorba de 1700 de oameni.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.