Video // O familie de afganezi cu doi copii minori, reținută la Prut

Patru cetățeni ai Afganistanului, printre care și doi minori, toți membri ai unei familii intenționau să ajungă ilegal în una din țările Uniunii Europene, traversând ilegal Prutul. Membrii familiei de origine afgană au fost stopați în zona de frontieră din proximitatea satului Costuleni, raionul Ungheni. Aceștia au comunicat că urmau să achite câte 2.000 de euro fiecare, urmând să ajungă în Germania, transmite stiridinmoldova.md.

Conform unei informații operative deținute de polițiștii de frontieră din zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Marea, angajații Centrului Antiterorist al SIS și în cooperare cu Procuratura mun. Chișinău, oficiul principal, privind intențiile unor familii de cetățeni străini, de a traversa clandestin frontiera moldo-română, împreună cu copii minori de vârstă fragedă, reprezentanții Centrului Antiterorist al SIS au întreprins un șir de acțiuni de cercetare pe acest caz.

Astfel, s-a aflat data când prima familie formată din doi maturi și doi minori, de 17 și respectiv 2 ani, urma să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Mai mult, ca urmare a complexului de acțiuni procesual-penale desfășurate s-a stabilit că unii cetățeni străini după ce ajung ilegal pe teritoriul național solicită ulterior azil politic.

În acest context, oamenii legii au decis să prevină traversarea ilegală a frontierei de către cei patru afganezi, cât și a exclude orice risc în adresa copiilor minori legat de eventuala tentativă de transportare ilegală peste râul Prut.

Audiați, cetățenii au comunicat că orașul de origine al acestora este cu o prezență mare a elementelor teroriste, iar unele rude s-au confruntat deja cu astfel de riscuri. Pentru a ajunge în România aceștia trebuiau să achite fiecare câte două mii de euro, însă țara de destinație era Germania. De asemenea, s-a constatat că inclusiv minorul de 17 ani, anterior a mai încercat să traverseze ilegal hotarul moldo-român.

În această ordine de idei Poliția de Frontieră, Serviciul de Informații și Securitate și Procuratura municipiului Chișinău intervine cu un mesaj către cetățenii care au intenția de a comite infracțiuni similare să refuze în favoarea excluderii oricărui risc la adresa lor, cât și a membrilor familiilor, inclusiv celor minori.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.