Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Vasnețov: Exporturile către Federația Rusă au fost preluate datorită președintelui Dodon - Știri din Moldova

Vasnețov: Exporturile către Federația Rusă au fost preluate datorită președintelui Dodon

Deblocarea exporturilor moldovenești pe piața rusă se datorează eforturilor președintelui Igor Dodon. Despre aceasta ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a declarat în cadrul unui interviu pentru TASS.

Vasnețov a amintit că în 2014, când Republica Moldova semna Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, Federația Rusă a atras atenția că acest document va influența negativ relațiile comerciale dintre Chișinău și Moscova. “Nu am fost auziți și guvernul rus a fost nevoit să introducă restricții pentru importul mai multor produse moldovenești”, a spus ambasadorul.

Totodată, Oleg Vasnețov a menționat că deși mai mulți politicieni au promis că piața rusă va fi înlocuită în totalitate cu cea din UE, acest lucru nu s-a întâmplat.

„Datorită eforturilor depuse de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, iar acum și a premierului, Ion Chicu, situația a fost corectată, iar produsele moldovenești treptat se întorc pe piața rusă”, a spus diplomatul.

Amintim că autoritățile de la Moscova au prelungit termenul de acordare a facilităților pentru exportul produselor moldovenești pe piața rusă. Este vorba în primul rând de fructe, vinuri și conserve.

Regimul preferențial la exportul produselor moldovenești pe piața rusă a fost  extins până la sfârșitul anului 2020. La această înțelegere s-a ajuns în cadrul discuțiilor de la Moscova pe care președintele moldovean, Igor Dodon, le-a avut cu omologul său rus, Vladimir Putin, și Reprezentantul Special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.