Vacile de la o fermă britanică pioniere ale internetului

O turmă de vaci de lapte de la o fermă britanică par a fi nişte vite obişnuite, dar sunt de fapt pioniere ale internetului, beneficiind de conectivitate 5G înaintea oamenilor, transmite Reuters, citat de stiridinmoldova.md.

Cisco Systems, care dezvoltă infrastructură de reţele pentru tehnologia emergentă, a instalat prototipuri 5G pentru a testa conectivitatea wireless şi mobilă în trei zone rurale.

5G promite conexiuni ultra-rapide, despre care susţinătorii tehnologiei afirmă că vor transforma modul în care trăim, permiţându-ne totul, de la automobile autonome la ochelari pentru realitatea augmentată şi descărcarea de filme pe telefoane în doar câteva secunde.

Deşi este utilizată în studii pilot la nivel mondial, acoperirea naţională nu este aşteptată în ţări precum China, Japonia sau Statele Unite până în 2023, potrivit analiştilor.

Pentru vaci, între gadgeturile 5G conectate la internet 5G se află un guler care controlează sistemul de mulgere automată.

Când vacile se vor simţi pregătite să fie mulse, se vor apropia de porţi, care se vor deschide automat. Dispozitivul recunoaşte animalul atât de precis încât se poate conecta la uger pentru muls, în timp ce vaca primeşte o recompensă de furaje.

La un centru de inginerie agricolă finanţat de guvern (Agri-EPI Centre) din Shepton Mallet, din sud-estul Angliei, aproximativ 50 din 180 de vaci sunt dotate cu gulere inteligente 5G şi cu dispozitive de monitorizare a sănătăţii montate pe urechi.

Dispozitivele nu sunt dăunătoare vacilor, iar monitorizarea permite îngrijitorilor să vadă orice problemă.

„Testăm abilitatea 5G de a transmite date de la senzorii noştri mult mai rapid şi nu prin computerul fermei sau conexiunea mai lentă la internet broadband”, a spus Duncan Forbes, manager de proiect la Agri-Epi Centre.

Ferma de lapte, înfiinţată de Agri-EPI cu sprijinul agenţiei pentru inovaţii a Marii Britanii, utilizează o serie de tehnologii, inclusiv perii automate care se rotesc atunci când vaca se freacă de ele, perdele operate de senzori care se deschid în funcţie de vreme şi un sistem inteligent de hrănire care furnizează hrană în grajd.

„Putem conecta fiecare vacă, putem conecta fiecare animal din această fermă”, a declarat un reprezentant al Cisco, Nick Chrissos.  

„Asta poate face 5G pentru agricultură – poate elibera energia pe care o avem într-o fermă, oriunde în Marea Britanie şi peste tot în lume.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.