Un şef de secţie din cadrul Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie din capitală bănuit de corupere pasivă

Un şef de secţie din cadrul Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie din capitală a fost reţinut de ofiţerii DGT ,,Sud” a CNA şi procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă, transmite stiridinmoldova.md.

Potrivit denuntatoarei, șeful secției neurochirurgie din cadrul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie ar fi estorcat de la denunțătoare 15.000 lei pentru intervențiile chirurgicale efectuate mamei sale, precum și pentru a nu crea probleme la externarea acesteia și a crea condiții favorabile pentru cea de a treia intervenție care urmează a fi efectuata peste 4-6 luni.

În urma măsurilor întreprinse în cadrul cauzei penale medicul a fost reținut în flagrant imediat după primirea banilor estorcați în sumă de 15.000 lei.

Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 10 ani de închisoare, cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.