Un investitor din Elveția și altul din Germania vor crea sute de locuri de muncă în Republica Moldova

Doi investitori mari vin în Republica Moldova. Este vorba despre o companie din Elveția, care se va ocupa de industria sticlei, iar al doilea – din Germania, va produce elemente pentru automobile. Despre aceasta a povestit premierul Ion Chicu în cadrul unei conferințe de presă.

“Am avut întrevedere cu un investitor major din Elveția, vreau să vă informez că este vorba despre industria de producere a sticlei. Ei văd mari perspective aici, tranzacția se va finaliza foarte curând, iar investiția depășește câteva milioane de franci elvețieni”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a mai spus că investitorul va procura activele existente și le va moderniza în stil elvețian:“O să lucreze ca ceasul”, spune premierul.

Totodată, Ion Chicu a vorbit și despre o întreprindere mare, care va fi construită la Cahul. “În ultima ședință a Guvernului noi am oferit și teren pentru această construcție. Este vorba de o întreprindere industrială foarte mare, care va produce elemente pentru automobile, tractoare… Vor avea o abordare nemțească în cazul de față”, a explicat Ion Chicu.

Premierul a mai precizat că datorită investiției de la Cahul, vor fi create peste 200 de locuri de muncă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.