Un expert politic este de părerea că Veaceslav Platon ar putea ajuta la recuperarea miliardului furat

Veaceslav Platon, condamnat la 19 ani de închisoare pentru implicarea în furtul miliardului, a fost eliberat. Procuratura Generală a declarat că dosarul lui Platon a fost falsificat, iar experții încearcă să facă prognoze despre ceea ce va urma. Politologul Corneliu Ciurea a oferit un comentariu pentru portalul eNews la acest subiect.

“Cel care este capabil să fure, poate recupera tot ce este furat. Platon cunoaște multe, cu siguranță are înregistrările conversațiilor. El cunoaște toate schemele”, spune politologul.

Corneliu Ciurea a precizat că Laundromatul rusesc este creația lui Veaceslav Platon, el este arhitectul acestei scheme și a participat activ la operațiune.

“Din această cauză, Plahotniuc, la un moment dat, a plătit foarte mulți bani ca cel mai serios adversar al său, Veaceslav Platon, să fie ținut în închisoare”, a precizat Ciurea.

Politologul a comentat și situația în care s-a pomenit fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc.

“Da, nu i-au dat azil politic în SUA. Acum el așteaptă decizia instanței de judecată, ca să-și prelungească viza. Dacă nu îi va reuși, mai are două opțiuni: să fugă într-o țară, unde se poate ascunde, ceea ce este puțin probabil; a doua – va fi adus în Republica Moldova în cătușe, pentru că există solicitarea autorităților de la Chișinău”, a conchis Ciurea.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.