Ucigașul studentului din Moldova condamnat la închisoare pe VIAȚĂ

Aurelian Giosan a fost condamnat definitiv la detenţie pe viaţă fiind găsit vinovat că a ucis un student din Moldova şi l-a rănit grav pe altul din România. Acesta va trebui să achite și despăgubiri în sumă de 500 de mii de euro, transmite diez.md

Aurelian Giosan a fost condamnat definitiv la detenţie pe viaţă fiind găsit vinovat că a ucis un student din Moldova şi l-a rănit grav pe altul din România. Acesta va trebui să achite și despăgubiri în sumă de 500 de mii de euro.

Curtea de Apel Iaşi s-a pronunţat în cazul studentului ucigaş, iar prin sentinţă definitivă Aurelian Giosan, de 22 ani, din Roman, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, fiind găsit vinovat că a ucis un coleg de cameră, iar pe altul l-a adus aproape de moarte, scrie monitorulneamt.ro.

El a fost obligat la plata unor despăgubiri care însumează 500. 000 de euro pentru studentul care a supravieţuit atacului, Casian Harpa, din Tîrgu Neamţ şi familia studentului ucis, Victor Nour, din Republica Moldova. Fapta a avut loc în unul din căminele studenţeşti din Tîrguşor, Copou.

În zorii zilei de 9 noiembrie 2015 studenţii căminului C4 au fost alertaţi, în jurul orei 7, de fumul gros care răzbătea din cameră. Cum uşa era încuiată, a fost adus administratorul care a spart uşa, a stins focul, iar în interior a găsit doi studenţi care aveau numeroase plăgi înjunghiate.

Echipajele SMURD Iaşi au acordat primul ajutor, au efectuat manevre de resuscitare, dar pentru unul dintre tineri, cetățeanul Republicii Moldova nu s-a mai putut face nimic, decedînd din cauza rănilor grave pe care le suferise, fiind lezate mai multe organe interne. În schimb, a fost salvat un nemţean de 19 ani, din Urecheni, care a fost transportat la Spitalul Sfîntul Spiridon.

Ancheta a stabilit că în camera cu pricina erau cazaţi în exclusivitate studenţi din cadrul FEEA. Ar fi vorba de o încăpere cu cinci paturi, dar la momentul agresiunii, doi studenţi nu erau în cămin. Era doar Aurelian Giosan care în urma unor neînţelegeri cu colegii de cameră l-a înjunghiat mortal pe Victor Nour, de 20 de ani, student din Republica Moldova şi l-a rănit grav pe Casian Harpa, de 19 ani, student în anul I.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.