Turcia: Noul primar al Istanbului a fost salutat de mii de persoane

Mii de persoane s-au adunat joi pentru a-l saluta pe noul primar al Istanbulului, Ekrem Imamoglu, cu ocazia preluării funcţiei, la câteva zile după înfrângerea răsunătoare suferită de partidul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, transmite stiridinmoldova.md cu referire la AFP.

După ce şi-a ridicat mandatul de la tribunalul Caglayan din Istanbul, Imamoglu a sosit la sediul primăriei pentru ceremonia de predare-primire.

„Toţi împreună vom repara pagubele provocate democraţiei”, a declarat noul primar, urcat pe un autobuz de campanie, către asistenţă.

„Poporul Istanbulului şi-a confirmat încrederea în republică şi în democraţie”, a adăugat Imamoglu, al cărui mandat va fi de cinci ani.

Ekrem Imamoglu, necunoscut pînă acum câteva luni, candidat al Partidului Republican al Poporului (CHP), a câştigat la o foarte mică diferenţă scrutinul din martie, dar votul a fost anulat la cererea preşedintelui Erdogan, care a denunţat ‘nereguli’.

Duminică, Imamoglu l-a învins din nou pe candidatul lui Erdogan, cu 54% din voturi.

Partidul islamo-conservator al lui Erdogan, AKP (Justiţie şi Dezvoltare), controlează totuşi 25 de districte din cele 39 ale metropolei, şi deţine o majoritate clară în consiliul municipal.

Conştient de raportul de forţe, Imamoglu s-a declarat, în primul discurs pronunţat după scrutin, ‘pregătit să lucreze în armonie’ cu Erdogan. La alegerile locale din martie, partidul AKP a fost învins şi în capitala ţării, Ankara.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.