Trump vrea să introducă scanarea facială a tuturor călătorilor

Administraţia Trump are în plan să propună anul viitor o reglementare conform căreia toţi călătorii, inclusiv cetăţenii americani, vor trebui fotografiaţi la intrarea şi la ieşirea de pe teritoriul Statelor Unite, transmite marţi Reuters, preluat stiridinmoldova.md.

Reglementarea, ce ar urma să fie propusă în iulie de Departamentul Securităţi Interne (DHS), ar fi inclusă într-un sistem mai amplu de localizare a călătorilor la intrarea/ieşirea din SUA.

Planul a atras deja opoziţia unor activişti pentru drepturile omului. ‘Călătorii, inclusiv cetăţenii SUA, nu ar trebui să fie obligaţi să se supună scanărilor biometrice invazive drept condiţie pentru exercitarea dreptului lor constituţional de a călători’, a subliniat Jay Stanley, analist principal la Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile, într-un comunicat emis luni.

Administraţia Trump explică, în agenda sa de reglementare, că scanarea facială va combate utilizarea frauduloasă a documentelor de călătorie americane şi va ajuta la identificarea infractorilor şi a suspecţilor de terorism.

Administraţia mai intenţionează să emită în această lună o reglementare separată de extindere accelerată a unui proiect pilot de colectare de fotografii şi amprente digitale ale călătorilor străini, desfăşurat de agenţia vamală şi de protecţie a frontierelor, parte a DHS.

Un audit intern din anul 2018 a identificat probleme tehnice şi operaţionale în cursul unui program pilot pe nouă aeroporturi, punând sub semnul întrebării obiectivul DHS de a confirma toate plecările de pe primele 20 de aeroporturi din SUA până în anul fiscal 2021.

Centrul Pew Research a estimat în 2006 că 45% dintre imigranţii fără statut legal au intrat în SUA pe baza unei vize valide, dar nu au părăsit teritoriul american după expirarea acesteia.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.