Trei asistente medicale ar fi pus ilegal în circulație substanțe psihotrope

Trei asistente medicale din cadrul  Centrului de Sănătate Rîșcani, dar și un bărbat de 60 de ani, sunt cercetați penal. Cei patru sunt suspectați că ar fi pus ilegal în circulație substanțe psihotrope, transmite stiridinmoldova.md.

În cadrul  acțiunilor de investigații și de urmărire penală, ofițerii au efectuat  percheziții în birourile de serviciu și la domiciliile bănuiților, unde au fost depistate și ridicate rețete cu ștampila medicului de familie, completate pentru procurarea substanțelor psihotrope, pastile clonazepam, diazepam, aprozolan, tramadol, rumorf, fiole de cetriaxon și de morfină.

Totodată, în biroul de serviciu al unei asistente medicale de familie din cadrul Centrului au fost depistați 200 de lei marcați și certificate cu prescrierea unor medicamente psihotrope. La moment, două persoane sunt  în arest, dintre care una la domiciliu, iar celelalte două sunt cercetate în stare de libertate. 

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele vizate riscă până la șapte ani de închisoare, cu privarea de dreptului de a ocupa anumite funcții timp de cel mult cinci ani.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.