Țigările electronice în rândul tinerilor – subiectul disputei între SUA și Marea Britanie

Utilizarea țigărilor electronice de către tineri a devenit un subiect contradictoriu în Statele Unite ale Americii și în Marea Britanie. În timp ce americanii susțin că există riscul ca utilizarea țigărilor electronice să creeze o nouă generație de fumători în rândul adolescenților, britanicii afirmă că este puțin probabil ca dispozitivele electronice să atragă tinerii care nu au fumat niciodată, transmite cotidianul.md , cu referință la The Guardian.

În ambele state sunt desfășurate sondaje privind utilizarea țigărilor electronice. Cercetările sociologice arată că aproape 37% dintre adolescenții americani cu vârsta de 18 ani au utilizat țigări electronice, iar în Marea Britanie – 23%.

Metodologii diferite

În Statele Unite ale Americii, tinerii au fost întrebați dacă au utilizat țigări electronice în ultimele 30 de zile, măsurător considerat destul de larg. Adică tinerii ar fi putut încerca o dată sau de două ori țigara electronică timp de o lună. În același timp, în Marea Britanie s-a pus accentul pe utilizarea regulată, tinerii fiind întrebați dacă au utilizat dispozitivele pe parcursul săptămânii. Mai mult, sondajele britanicilor arată că doar 1% din respondenții care nu au fumat niciodată au încercat vape, fapt ce ar însemna că restul sunt fumători.

Politici diferite

Din 2016, în Marea Britanie este interzisă orice formă de publicitate a țigărilor electronice. Nu este și cazul SUA, unde dispozitivele noi obțin popularitate în rândul tinerilor. Spre exemplu – JUUL – dispozitive mici, discrete și ușor de utilizat și care livrează nicotina mult mai rapid în comparație cu modele vechi. De asemenea, cantitatea de nicotină din țigările electronice este reglementată în Uniunea Europeană, dar nu și în SUA.

Atitudinea față de nicotină

În Marea Britanie există un ghid oficial de reducere a riscurilor asociate consumului de tutun. În document se menționează că nicotina nu este cea mai nocivă substanță din tutun, ci alte mii de chimicale provenite din țigară. În Statele Unite afirmația că „nicotina afectează creierul la etapa de dezvoltare, potrivit studiilor” se găsește în documentele oficiale. Acest lucru înseamnă că orice utilizare a țigărilor electronice de către tineri provoacă îngrijorări.

Concluzii

Diferențele de opinii dintre USA și UK ne demonstrează că efortul de a opri adolescenții să utilizeze țigări electronice ar putea descuraja și adulții fumători care ar putea renunța la țigările obișnuite cu ajutorul dispozitivelor electronice. Autorul articolului menționează că „nu ar trebui să fim obligați să alegem între protecția tinerilor și susținerea fumătorului, care ar putea să sufere sau să moară prematur din cauza bolilor asociate fumatului, în cazul în care nu poate să renunțe la aceste viciu. Provocarea anului 2019 și de viitor este asigurarea unui echilibru corect”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.