Ștefan Urîtu i-a cerut lui Mihai Ghimpu, instrucțiuni privind activitatea lui, când a fost numit membru CEC

Președintele Partidului Voința Poporului, Ștefan Urîtu, a povestit într-un interviu acordat portalului unimedia că, în 2011, când a fost numit membru CEC, i-a cerut lui Mihai Ghimpu instrucțiuni privind activitatea lui în cadrul instituției, transmite stiridinmoldova cu referire la hotnews.md.

„Eu am fost numit de la Partidul Liberal și atunci când Parlamentul m-a confirmat în funcție de membru al CEC m-am apropiat de președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, și l-am întrebat dacă are ceva doleanțe, careva instrucțiuni pentru mine”, s-a confesat Urîtu.

Acesta a recunoscut că a mers la Ghimpu și în 2014, când Comisia Electorală Centrală a decis să–l excludă pe Renato Usatîi, pe atunci președintele ”Partidului Patria”, din cursa electorală pentru finanțare din străinătate, interzisă de lege.

Mai mult, Urîtu îi ia apărarea lui Usatîi și afirmă că partidul său a fost scos din cursă ”prin înșelăciune”, lucru dezmințit de către președintele de atunci al CEC, Iurie Ciocan. 

Nu este pentru prima data când Urîtu este prins că ignoră legea. Presa a scris că, în 2005, acesta a încercat să-l mituiască pe Secretarul general al Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Suedia, Robert Hardh. Urîtu i-a dat un plic cu 2000 de euro și o pungă cu două sticle de alcool și o cutie cu bomboane. Mai târziu Ștefan Urîtu a recunoscut acest fapt.

Ștefan Urîtu este liderul Partidului politic Voința Poporului. Formaţiunea merge în alegeri cu 30 de persoane pe listă de partid, iar pe circumscripțiile uninominale nu a desemnat candidaţi.

Share this Post!

Related post

0 Comment