Spitalele din Statele Unite avertizează angajații că vor fi concediaţi dacă vorbesc despre lipsa de echipamente de protecţie

Spitalele din Statele Unite îşi ameninţă personalul care îşi face publice condiţiile de muncă în timpul pandemiei coronavirusului că vor fi concediaţi şi în unele cazuri acest lucru s-a întâmplat, relatează Bloomberg, citat de mediafax.ro.

Ming Lin, medic de urgenţă din statul Washington, a spus că i s-a transmis vineri că a rămas fără loc de muncă, pentru că a acordat un interviu unui ziar despre o postare pe Facebook în care detaliază ceea ce credea că este echipament de protecţie inadecvat şi testare.

În Chicago, o asistentă a fost concediată după ce şi-a anunţat colegii prin email că vrea să poarte o mască mai adecvată în timpul serviciului.

La New York, centrul medical NYone Langone Health şi-a avertizat angajaţii că le-ar putea fi încetat contractul de muncă dacă vor discuta cu mass-media fără autorizaţie.

„Spitalele le ameninţă pe asistentele medicale şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii, în încercarea de a-şi păstra imaginea”, a spus Ruth Schubert, o purtătoare de cuvânt a Asociaţiei Asistenţilor Medicali din Washington. „Este scandalos.”, adaugă aceasta.

Muncitorii din domeniul sănătăţii „trebuie să aibă capacitatea de a spune publicului ce se întâmplă cu adevărat în interiorul unităţilor de îngrijire pentru pacienţii cu COVID-19”, a spus ea.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.