Spania: ploi torențiale, situație neînregistrată de mai bine de 100 de ani

În zona mediteraneană a Spaniei au căzut ploi torenţiale cu peste 300 de litri pe metrul pătrat, situație neînregistrată de mai bine de 100 de ani, potrivit specialiștilor, transmite stiridinmoldova.md.

Cea mai mare cantitate de precipitații a fost înregistrată în Beniarrés, aflata la 100 km de Valencia, unde au fost 425 de litri de apă pe metru pătrat, a povestit, pentru Libertatea, Alin Petrică, care locuiește în una dintre zonele inundate.

Mai multe drumuri naţionale feroviare și rutiere au fost închise, iar pe multe rute se circulă deviat. A31, parte a autostrăzii care leagă Valencia de Albacete, a fost închisă, sute de oameni fiind nevoiţi să aştepte intervenţia utilajelor pentru a fi în siguranţă. Feriboturile care fac legatura dintre Peninsulă şi Insulele Baleare sunt oprite la ţărm din cauza valurilor foarte mari. Într-o localitate de lângă Albacete, doi oameni au murit după ce maşina lor a fost luat de ape. Este vorba despre doi fraţi, în vârstă de 61 şi 55 de ani, care nu au mai putut ieşi la timp din maşină atunci când a venit viitura. De asemenea, în zona Valenciei au fost rănite mai multe persoane, după ce au fost lovite de obiecte luate de apă.

Pompierii şi autoritățile au evacuat oameni din mai multe localităţi. Sute de oameni, printre care copii şi bătrâni au fost mutaţi în zone sigure. Cele mai afectate oraşe sunt Ontinyent şi Orihuela, aflate la 100 de kilometri, respectiv 200 de kilometri de Valencia.

Furtuna a început să scadă în intensitate. Meteorologii anunţă însă că partea cu intensitate maximă se mută înspre nord şi este posibil să afecteze regiunea Castellon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.