Şofer filmat în timp ce dormea la volanul unei maşini Tesla autopilot

Un şofer din statul american Massachussetts a postat un filmuleţ pe o reţea socială în care, alături de el în trafic, un alt şofer doarme la volanul unei maşini Tesla pilotate automat,transmite stiridinmoldova.md cu referire la The Guardian.

Deşi vehiculele Tesla au funcţia de autopilot, compania solicită şoferilor să rămână în alertă.

Dakota Randall a filmat întâmplarea duminică. În filmuleţ se vede cum capul şoferului stă căzut, acesta fiind vizibil adormit. Nici pasagerul din dreapta nu este treaz în timp ce maşina circulă cu aproximativ 90 de kilometri pe oră.

„Am privit la maşina de lângă şi mi s-a părut că-l văd pe şofer adormit la volan. Iniţial nu mi-a venit să cred aşa că am privit cu mai mare atenţie şi, într-adevăr, bărbatul era complet adormit, cu capul căzut. Maşina părea că este pe pilot automat şi mergea cu o viteză de 90-95 kilometri pe oră”, a spus şoferul care a distribuit postarea.

Filmuleţul a fost făcut pe o autostradă din Newton, Massachussetts. Şoferul care a făcut postarea a spus că nu a anunţat poliţia, însă poliţiştii din Massachussetts au spus că ştiu de existenţa filmuleţului.

Un purtător de cuvânt al Tesla a declarat că sistemul de monitorizare aminteşte constant şoferilor să rămână atenţi la trafic şi interzicea folosirea funcţie de pilot automat atunci când avertizările sistemului sunt ignorate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.