Socor spune că cea mai bună soluție pentru Moldova este o coaliție PSRM – ACUM

Scenariul cel mai favorabil pentru Republica Moldova este cel al reconstituirii alianței între partidele Blocului ACUM și PSRM. De această părere este analistul politic Vladimir Socor, într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

„Scenariul cel mai favorabil pentru Republica Moldova, dar, din păcate, și puțin probabil este scenariul reconstituirii alianței între partidele Blocului ACUM și PSRM, și președintele Dodon, alianță care a existat în perioada iunie-noiembrie 2019”, consideră Vladimir Socor.

În opinia analistului citat, interesul statului și al populației Republicii Moldova este să aibă o guvernare reprezentativă.

„Știți vorba englezului – „să nu spui niciodată „niciodată”. Exclus nu e, dar este foarte puțin probabil. Totuși suntem obligați să ne gândim care ar fi interesul statului și interesul populației Republicii Moldova – ar fi o guvernare cât mai larg reprezentativă. Spectrul politic din Republica Moldova este atât de fragmentat, încât nicio guvernare de partid nu poate fi reprezentativă, prin definiție, iar guvernări nereprezentative conduc la ceea ce noi mereu deplângem ca fiind polarizarea societății, învrăjbirea societății”, mai spune Socor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.