SHEME.MD: Ce se leagă și ce nu se leagă în povestea milionarului, care își atribuie contrabanda cu valută

Peste un milion jumate de Euro au fost depistați în habitaclul unui TIR care a încercat să traverseze frontiera Republicii Moldova în noaptea de 18 aprilie. Îndată după asta în presă, de pe canalele de Telegram au început să fie distribuite tot felul de presupuneri și versiuni despre cui i-ar aparține acești bani și pentru ce erau destinați. Dacă unii politicieni s-au grăbit să afirme că este vorba de banii unei grupări criminale implicate în traficul cu țigări, atunci alții au “aruncat pachetele cu bani” direct în ograda altor politicieni.

Până la urmă însă la orizont, într-un reportaj dulceag de la PRO TV a apărut un oarecare Adriano Dulgheru, care a revendicat întreaga sumă și a dat niște explicații halucinante despre modul de transportare și proveniența banilor.

Adevărul despre această operațiune dubioasă este însă undeva la mijloc și toți cei care au făcut afirmații despre banii descoperiți din întâmplare la Vamă au în principiul partea lor de dreptate – asta este concluzia analizei noastre, pe care nu o vedem neapărat ca o sentință. Jurnaliștii de la scheme.md au făcut o analiză a informațiilor. Vezi AICI întreaga investigație.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.