Șeful statului a dat exemplu în formarea prețurilor la produsele petroliere pe piața internă

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat astăzi după ședința Consiliului Suprem de Securitate că, Guvernul Chicu a elaborat un mecanism foarte clar de monitorzare a evoluției prețurior pe piața internă. Potrivit șefului statului, un mecanism asemănător a fost implementat destul de eficient în perioada Guvernului Greceanîi (2008-2009), transmite stiridinmoldova.md.

În opinia președintelui țării, creșterea unor prețuri în Moldova nu are argumentare economică. „Acest lucru trebuie să fie clarificat de către Guvern”, a spus Dodon.

Șeful statului a dat în exemplu formarea prețurilor la produsele petroliere pe piața internă. „Dacă prețurile la burse cresc, ei majorează, dar dacă scad – ei trebuie să dea acest tarif în jos. Va scădea de 10 ori pe lună, atunci de 10 ori trebuie să ieftinească. Dar nu au ridicat prețul și îl țin așa pe parcursul a 2 ani. Statul are pârghii să intervină”, a evidențiat Igor Dodon.

Premierul Ion Chicu a anunțat, luni, după ședința de la Președinție, că săptămâna aceasta, la Guvern, va avea loc prima ședință a grupului de monitorizare a prețurilor pe piața din țară, creat la solicitarea președintelui țării, Igor Dodon. Premierul a declarat că acest grup va fi condus de vicepremierul Sergiu Pușcuță, ministru al Finanțelor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.