Secăreanu, despre ieșirea Maiei Sandu cu sfaturi privind COVID-19: Este în stil sovietic

Lidera PAS, Maia Sandu, este criticată dur pentru conferința de presă, organizată astăzi, pentru a informa populaţia despre pericolul coronavirusului. Jurnalistul şi fostul deputat Ştefan Secăreanu consideră, într-un articol publicat pe blogul său, că Sandu procedează în binecunoscutul stil sovietic.

„Citesc, azi, după 30 de ani de la dispariția URSS, apelul liderului PAS și, involuntar, îmi apar în fața ochilor vestitele „Chemări ale Comitetului Central al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice”, cu prilejul „zilei de 7 noiembrie” sau „zilei de 1 Mai”, transmise la posturile de radio și TV, unionale și republicane, publicate în toată presa scrisă oficială din acele timpuri! Vă mai amintiți? Cine ești tu, Maia Sandu – ministru al Sănătății, medic infecționist, medic SMURD, șef al vreounei celule de criză, prim-ministru, șef al vreounei comisii excepționale a statului etc., etc. – ca să lansezi asemenea apeluri despre boli, săpun, dezinfectanți și despre cum trebuie să-și spele moldovenii mâinile?!”, se întreabă Ştefan Secăreanu.

Secăreanu mai spune că gestionarea crizei legată de virusul COVID -19 trebuie să fie prerogativa instituţiilor abilitate.

„Cine te consideri tu, Maia Sandu, în situația în care grija pentru lucrurile la care faci referire în apelul tău, mai ales în circumstanțele de maximă responsabilitate cum sunt cele legate de virusul COVID-19, este, în exclusivitate, treaba instituțiilor abilitate ale statului, și nu a oricui îi trăsnește prin cap, fie el și președinte de partid?!

Mă întreb și vă întreb: Este oare PAS-ul Maiei Sandu un partid de orientare democratică în situația în care liderul acestui partid manifestă exact aceleași ticuri și năravuri bolșevice, ca și Dodon și șleahta lui putiniistă, urmărind să profite politic mai ales în stări de criză cum este cea provocată de coronavirus?”, se mai întreabă Secăreanu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.