Sagaidac: confirmă afacerile murdare, derulate de oligarhul Victor Țopa și Veaceslav Platon

Fostul șef al secției prevenirea spălării banilor de la Victoriabank și Banca Socială, Sergiu Sagaidac, confirmă afacerile murdare, derulate de oligarhul Victor Țopa, condamnat în Moldova și refugiat la Frankfurt.

„În orice proiect de antreprenoriat sau investițional trebuie de pus întrebarea ”DAR DE UNDE-S BANII?”. Ca parte a măsurilor de diligență (due diligence) sursa fondurilor este importantă de verificat, pentru evitarea implicării în legalizarea banilor proveniți ilegal. Am fost șef de secție prevenirea spălării banilor la Victoriabank când Țopa deținea o cotă semnificativă de acțiuni și pot confirma multe spuse aici, inclusiv preluarea frauduloasă de acțiuni, tranzacții dubioase cu încălcarea regimului de reglementare valutară”, scrie Sagaidac, într-o postare pe Facebook.

În postarea sa, Sagaidac confirmă legăturile lui Victor Țopa și Veaceslav Platon și consideră că destructurarea unor astfel de grupări criminle este vitală pentru Republica Moldova.

„De aceea și plecasem de la Victoriabank ca să nu mă asociez cu neregulile care se comiteau, ca pe urmă să înțeleg că în mare parte unde nu te-ai întoarce practicile sunt aceleași în Moldova, cu mici excepții. De aceea destructurarea grupărilor criminale gen Platon și Țopa este absolut necesară pentru combaterea provocărilor la securitatea economică a statului Republica Moldova. Nu în ultimul rând ca oamenii să aibă o șansă la un trai normal fără grupări criminale și grupuri de interese”, conchide Sergiu Sagaidac.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.