Răspunsul Maiei Sandu a pus capăt speculațiilor pe seama transparenței din PAS: „Nu cred că asta contează foarte mult”

Mitul transparenței PAS a fost făcut țăndări chiar de către fruntașii formațiunii care se poziționa drept un „altfel” de partid. Maia Sandu a fost întrebată despre transparență, de către moderatoarea de la TV8, Natalia Morari. Întrebarea s-a referit la votul din consiliul politic pentru decizia de a susține pe șefa socialiștilor, Zinaida Greceanîi, la funcția de speaker al Parlamentului, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

Răspunsul Maiei Sandu a pus capăt speculațiilor pe seama transparenței din PAS: „Nu cred că asta contează foarte mult”.

Ulterior, unul dintre adjuncții săi, Mihai Popșoi, a confirmat și el că PAS a călcat în picioare promisiunea dată alegătorilor că toate discuțiile cu PSRM vor avea loc deschis, sub ochii presei.

La o emisiune de la TVR, Popșoi a dat de înțeles să se discută de mai mult timp cu socialiștii, inclusiv despre candidații pentru echipa guvernamentală.

„Aceste lucruri încă se mai negociază. Este cert că avem deschiderea colegilor din PSRM ca acest guvern să fie asumat ACUM, dar unele candidaturi potențiale tehnocrate încă se discută”, a recunoscut Popșoi.

Luni, socialișii și cei din PAS-PPDA au avut două runde de negocieri. Presa nu a avut acces nici la filmări protocolare. Sandu a declarat atunci: „Suntem aici pentru că ținem la transparență și după fiecare întâlnire o să venim și o să vă informăm, pentru că vrem ca toți cetățenii Republicii Moldova să cunoască despre ce discutăm.

Și această promisiune a fost uitată după a doua întâlnire, foarte scurtă, de la PAS și PPDA nu a ieșit nimeni la declarații.

Acum o lună, Sandu a declarat că „aceste discuții pot avea loc doar în prezența presei, pentru ca toată lumea să audă și să vadă ce se întâmplă la aceste discuții”.

Nu este prima promisiune încălcată de liderul PAS. Cu 3 zile înainte de alegerile parlamentare, Maia Sandu și toți cei din PAS și PPDA care aspirau la funcții de deputat au promis că nu fac alianță formală sau informală cu socialiștii. În caz contrar – renunță la mandat. Aseară, consiliul politic al PAS a decis să o susțină pe Zinaida Greceanîi pentru funcția de speaker, dar niciun deputat PAS nu a anunțat că pleacă din Parlament, așa cum a promis alegătorilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.