Răilean, despre contractele pentru reparația drumurilor: Mergem conform graficului, câte 6-7 raioane pe zi

Licitațiile pentru contractarea antreprenorilor care vor repara drumurile din cele 1200 de localități din țară se vor încheia până la sfârșitul lunii iunie. Informația a fost prezentată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean, a declarat că în fiecare zi se semnează contracte pentru 6-7 raioane. 

”Am început pe data de 22 iunie și le planificăm până pe data de 29 iunie. Mergem conform graficului, câte 6-7 raioane pe zi”, a spus ministrul. 

Premierul Ion Chicu a precizat că licitațiile trebuie să se desfășoare conform legislației, dar să se finalizeze rapid. Chicu a salutat faptul că 80-90% din angajații de pe șantierele de reparație a drumurilor sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

”Sunt locuri de muncă salarii. Oamenii așteaptă locuri de muncă și aceste proiecte sunt cea mai bună oportunitate pentru acest scop”, a notat premierul.

Programul național ”Drumuri bine pentru toți” a fost lansat la inițiativa președintelui Igor Dodon și prevede reparația drumurilor naționale dar și a celor locale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.