Putin susține Alianța Kozak și numește PAS și PPDA „așa-zie partide proeuropene”

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, spune deschis că Maia Sandu și Andrei Năstase, care la Chișinău se poziționează ca susținători ai integrării europene sunt, de fapt, pretins occidentali. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru postul TV Mir, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

”Ceea ce a fost făcut de către președintele Dodon și oponenții săi recenți, cu așa-numitele partide pro-occidentale, este un pas spre construcția unui stat civilizat și modern”, spune Putin.

Amintim că PAS și PPDA au semnat, în data de 21 februarie, un angajament că nu vor face alianță, formală sau informală, cu partidul socialist prorus. În data de 8 iunie, aceștia au semnat, contrar legii, un ”acord de colaborare temporară”. Asta după ce democrații au refizat să coalizeze cu PSRM, pentru că Dodon a cerut, la insistența Kremlinului, federalizarea Moldovei, echivalarea limbrii ruse cu cea de stat, interzicerea unionismului, acceptarea ca Moscova să dicteze în relațiile ditre Moldova și UE.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.