PSRM își exprimă susținere pentru pachetul de legi pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă susținere pentru pachetul de legi pentru care Guvernul Chicu și-a angajat răspunderea, transmite stiridinmoldova.md.

„Aceste măsuri, luate în perioada situației excepționale în care se află Moldova, vin să ajute cetățenii țării noastre, atât angajații, persoanele care rămân fără un loc de muncă, cât și afacerile mici și mijlocii.

Pe fundalul crizei mondiale provocate de pandemia de coronavirus, precum și a crizei economice din țara noastră generată de COVID-19, Guvernul a decis subvenționarea integrală din bugetul public a impozitelor salariale în cazul angajaților, activitatea cărora a fost sistată, urmare a deciziilor în perioada stării de urgență. Pentru salariații agenților economici afectați indirect, vor fi recuperate 60 la sută din impozitele salariale.

La fel, potrivit pachetului de legi asumat de Guvern, pe durata stării de urgență vor beneficia de ajutor de șomaj în mărime de 2775 de lei toți cei care se vor adresa la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. În sprijinul afacerilor, a fost decisă reducerea cotei TVA pentru întreprinderile care activează în industria HoReCa de la 20 la sută la 15 la sută. Au fost comprimate un șir de taxe, pentru a face mai ușoară administrarea acestora de către agenții economici.

Aceste măsuri trebuie să fie realizate imediat, deoarece cetățenii așteaptă ajutor acum, nu peste o lună-două sau mai multe. În situație excepțională sunt necesare și măsuri excepționale, inclusiv pentru a veni în ajutorul oamenilor și businessului.

În aceste condiții, fracțiunea PSRM a făcut uz de dreptul său regulamentar să nu participe la ședința Parlamentului de astăzi, ca și opțiune politică în sprijinul măsurilor luate de Guvernul Chicu. Noi suntem alături de cetățeni, susținem Guvernul țării.

Totodată, fracțiunea parlamentară a PSRM reiterează sprijinul pentru toate acțiunile Guvernului Chicu în această perioadă de pandemie. Deși coronavirusul reprezintă un pericol eminent la adresa întregii lumi, ritmul de creștere a noilor cazuri de COVID-19 în Moldova este mai lent comparativ cu alte state europene. Aceasta demonstrează că autoritățile noastre au luat măsuri corecte de limitare a răspândirii virusului. Acțiunile bune ale Guvernului țării sunt apreciate și de către Organizația Mondială a Sănătății, dar și de către experți independenți”, se arată în mesajul PSRM.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.