Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova a fost extins

Proiectul „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P) a fost extins până la 30 iunie 2021. Grupurile de producători vor mai avea posibilitatea să obțină grant în sumă de până la 350 de mii de dolari pentru dezvoltarea afacerii, transmite stiridinmoldova.md.

Granturile MAC-P sunt disponibile pentru grupurile de producători cu cel puțin 5 membri din domeniile horticol (cultivarea fructelor, nucilor și strugurilor), cel de colectare și procesare a laptelui și mierii.

Oficialii au anunțat extinderea MAC-P în cadrul vizitei la Grupul de Producători „Fresh Time” din raionul Telenești, care cu susținerea MAC-P a echipat cu utilaje moderne un depozit frigorific cu atmosferă controlată cu capacitate de 1800 de tone. Fresh Time deține livezi de mere și cireșe.

De la începutul proiectului MAC-P, au fost înregistrate 56 grupuri de producători. În cadrul programului de granturi investiționale destinate grupurilor de producători, au fost debursate resurse de grant în valoare de circa- 9.2 milioane dolari SUA către 34 grupuri de producători. Alte cel puțin 5 grupuri de producători urmează să beneficieze de finanțare pe parcursul anului 2019. Valoarea maximă a unui grant constituie 350 mii dolari SUA.

Cea mai mare parte a grupurilor de producători s-au asociat pentru producerea fructelor, 2 grupuri – pentru cultivarea legumelor, și un (1) grup este producător de alune și migdal.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.