Programul național „Un doctor pentru tine” și-a reluat activitatea

Echipele mobile din cadrul Programului „Un doctor pentru tine” și-au reluat, de ieri, activitatea și vor ajunge în raioanele țării. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. 

Aceasta a efectuat astăzi o vizită în satul Măgdăcești, raionul Criuleni, unde la moment echipa mobilă de radiologie pulmonară prestează, persoanelor din localitate, servicii gratuite de screening  pentru  depistarea tuberculozei și cancerului pulmonar.

„Mă bucură faptul că asigurăm în acest mod cu servicii medicale, populația din localitățile rurale, acolo unde, cu părere de rău încă ducem lipsă de specialiști pe de o parte, iar pe de altă parte, oamenii, din diverse motive, nu ajung la timp la medic.

Echipele mobile se vor afla în satele din raioanele Criuleni și Telenești, până la data de 21 februarie curent.

În anul 2019, în cadrul Programului „Un doctor pentru tine”, circa 54 mii persoane din localitățile rurale au beneficiat de examene radiologice gratuite pentru depistarea tuberculozei și a cancerului pulmonar oferite de către echipa mobilă de specialiști, cu o unitate de transport special dotată cu echipament de radiografie pulmonară.

Astfel, au fost depistați cu patologie pulmonară 6237 persoane, inclusiv:  1714 cu semne radiologice sugestive pentru tuberculoză pulmonară evoluivă;  2991 persoane cu sechele dupa tuberculoză pulmonară suportată; 494 persoane cu modificari sugestive pentru procese pulmonare neoplastice, ulterior examinați la Institutul Oncologic; 2822 persoane cu semne radiologice sugestive bolilor nespecifice ale aparatului respirator.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.