Programul manifestărilor cultural-artistice dedicate sărbătorii „Hramul orașului Chișinău”

De Hramul orașului, sărbătorit pe 14 octombrie, chișinăuienii vor fi implicați în evenimente organizate în toate sectoarele capitalei dis de dimineață. De la 08:30 vor avea loc depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și sfânt, iar de la 10:00 vor fi organizate expoziții de artizanat, floristică, carte, pictură, grafică și altele. Mai târziu vor avea loc programe de agrement organizate de secția cultură, tineret și sport al preturilor, transmite stiridinmoldova.md.

La ora 12:00 va fi dezvelirea bustului lui Dumitru Matcovschi pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Începând cu ora 13:00 va fi înmânat Premiul de Merit, în incinta Sălii cu Orgă, iar în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) va avea loc un spectacol muzical-coregrafic prezentat de formațiile artistice ale instituțiilor de învățământ preuniversitar din Capitală.

Activități de divertisment pentru persoanele de vârsta a III-a cu participarea fanfarei Direcției parcurilor de cultură și odihnă a municipiului Chișinău vor începe la 16:00.

Valentin Uzun alături de orchestra „Tharmis” va încânta publicul de la 16:30, iar de la 20:00 va începe concertul grandios dedicat Hramului Orașului Chișinău, cu participarea orchestrei municipale de muzică populară condusă de Frații Advahov, Orchestra municipală „Avante”, fanfara „Ciocârlia” (România), Ansamblul „Plăieșii”, Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Andra, Fuego, Igor Rusu, Igor Cuciuc și alții.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.