Pro TV are un nou proprietar

Central Media Entreprises Ltd., “CME”, din care face parte și Pro Tv a anunțat că a semnat un acord final de achiziție a companiei de către un afiliat al PPF Group N.V. (“PPF Group”), într-o tranzacție în numerar evaluată la aproximativ 2.1 miliarde USD. Noul proprietar este cel mai bogat om de afaceri din Cehia, transmite stiridinmoldova.md.

Informația a fost furnizată prin intermediul unui comunicat de presă. CME este o companie de media și divertisment cu afaceri în cinci țări din Europa Centrală și de Est, cu o populație cumulată de aproximativ 45 milioane de oameni.

Operațiunile CME cuprind 30 de televiziuni în Bulgaria (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady și Ring), Republica Cehă (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova International, Nova Action și Nova Gold), România ((PRO TV, PRO 2, PRO X, PRO GOLD, PRO CINEMA, PRO TV Internațional și PRO TV Chișinău), Slovacia (TV Markíza, Markíza International, Doma și Dajto) și Slovenia (POP TV, Kanal A, Brio, Oto și Kino).

CME este listat la NASDAQ Global Select Market și la Prague Stock Exchange sub simbolul „CETV”.

Public Provident Fund (PPF), un fond de investiții deținut de cel mai bogat om din Republica Cehă, Petr Kellner, a cumpărat compania-mamă (CME).

Petr Kellner este al 73-lea cel mai bogat om al planetei. Averea sa se ridică în prezent la 15.5 miliarde de dolari. În urmă cu un an, Kellner avea o avere de 12 miliarde de dolari și ocupa locul 88 în ierarhia Forbes.

Grupul PPF investește în mai multe segmente de piață precum servicii financiare, telecomunicații, biotehnologie, imobiliare și inginerie mecanică. Acțiunile Grupului PPF se întind din Europa până în Nordul Americii și Asia. Grupul PPF deține bunuri care depășesc 45 miliarde de euro.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.