Prinși de către oamenii legii

Ofițerii de investigații a Direcției de Poliție și IP Botanica de comun acord cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Botanica, pe parcursul a 2 luni de zile, au documentat activitatea infracțională a unui grup criminal în componența a 15 membri, cu vârstele cuprinse între 17 ani și 35 ani, care au pus în aplicare o schemă de comercializare a drogurilor pe teritoriul Capitalei, prin intermediul a 6 „magazine” online amplasate pe platforma de comunicare Telegram.

În această perioadă forţele de ordine au stabilit că, fiecare din membrii grupului criminal avea scopul şi rolul său bine determinat la realizarea drogurilor. Astfel administratorii magazinelor online repartizau rolurile în importul și distribuția substanțelor narcotice. Trei din membri se ocupau de administrarea magazinelor, 3 administratori coordonatori, 2 curieri care prin contrabandă importau drogurile din Ucraina și ceilalți nemijlocit ambalau și distribuiau stupefiantele pe teritoriul capitalei.

Prin intermediul reţelelor online, potenţialul client solicita doza necesară de droguri, printr-un mesaj remis în aplicaţia Telegram, un chat închis. Aministratorii primind dovada de plată (copia cecului din terminal pe portmoneul QIWI), expediau locația și descrierea corespunzătoare pentru ca aceștea să poată ridica drogurile.

Drogurile erau ascunse în spații cu acces public, la rădăcina copacilor, sub bordure, pietre și alte locații, astfel încât vânzătorul și cumpărătorii nu se vedeau.

În rezultatul a 25 de percheziții efectuate de polițiști și procurori la domiciliile și în automobilele figuranților au fost depistate și ridicate circa 3 kg de substanțe narcotice de tip PVP, carduri bancare pe numele diferitor persoane, mijloace bănești în sumă circa de 70 000 lei, cântare electronice, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor, tehnică de calcul.

Valoarea drogurilor ridicate de forțele de ordine constituie circa 3 milioane lei.

14 învinuiți au fost arestați pentru un termen de 30 de zile, iar unul care sa dovedit a fi  minor se cercetează în stare de libertate. Conform legislației în vigoare aceștea riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Totodată de către forțele de ordine sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii și de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.