Primul desen al pictorului Gauguin vândut la licitaţie pentru 80.000 de euro

Primul desen al celebrului pictor francez Paul Gauguin, o acuareală realizată la vârsta de 17 ani, a fost vândut duminică la o licitaţie organizată la castelul d’Artigny din Montbazon (Franţa), pentru suma de 80.000 de euro, transmite stiridinmoldova.md.

Purtând semnătura ‘Gauguin. P, le 2 juillet 1865’, acuarela care reprezintă un chalet elveţian aflat pe malul unui lac imens a fost adjudecată pentru suma de 80.000 de euro de un industriaş din Elveţia care a participat la licitaţie prin telefon.

Realizată în tuş şi acuarelă pe hârtie Canson, este vorba de “primul desen cunoscut” al lui Gauguin, potrivit comisarului de licitaţie Aymeric Rouillac.

Tabloul de 39,5 cm lungime şi 25 cm înălţime a fost pictat sub îndrumarea lui Charles Pensée, profesor la Liceul imperial din Orléans. Mama pictorului încercase să înfrâneze dorinţa fiului său de a se îmbarca spre insule îndepărtate, potrivit unui studiu realizat de studenţi de la Universitatea din Tours care au confirmat semnătura pictorului.

Gauguin picase la concursul de admitere la Şcoala Navală, însă în anul următor avea să intre la marina comercială.

Născut în 1848, Paul Gauguin a locuit timp de mai mulţi ani la Orléans.

„Acest desen este interesant deoarece răstoarnă teza potrivit căreia Gauguin era un pictor autodidact”, subliniat Aymeric Rouillac.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.