Președintele: Vom insista să fie scoase posturile vamale ilegale din satele Corjova, Roghi și Vasilievca

Săptămâna viitoare, președintele țării, Igor Dodon, ar putea vizita satele Corjova, Roghi și Vasilievca din raionul Dubăsari, acolo unde autoritățile separatiste au instalat ilegal posturi vamale. În cadrul emisiunii live “Președintele Răspunde”, Igor Dodon a declarat că a discutat cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, despre această problemă și că autoritățile de la Chișinău vor insista ca posturile să fie scoase.

“Noi categoric nu admitem aceste posturi ilegale. Am dialog cu Krasnoselski și am cerut posturile să fie lichidate. Cunoaștem că în ultimele zile aceste probleme au început să fie rezolvate. Săptămâna viitoare probabil voi face o vizită în aceste localități, care sunt sub contorul constituțional al Republicii Moldova, unde vom discuta și vom insista să fie scoase mai repede aceste posturi”, a spus Igor Dodon.

Posturi ilegale de control au fost instalate recent la intrarea în satele Vasilievca, Roghi și Corjova, aflate sub jurisdicția Republicii Moldova. Potrivit reprezentanților de la Tiraspol acestea au fost instalate în contextul pandemiei de coronavirus și vor fi înlăturate imediat ce situația se va ameliora.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.