Președintele țării, împotrivă ca străinii să cumpere terenuri de pământ: Cel puțin, cât sunt eu președinte, voi bloca încercarea de a da drept cetățenilor străini să cumpere pământ

Președintele țării, Igor Dodon, este categoric împotrivă ca străinii să cumpere terenuri de pământ în Republica Moldova. Despre aceasta șeful statului a declarat la postul public de televiziune.

“Cel mai scump ce avem în Republica Moldova este oamenii și pământul. Eu consider că noi nu trebuie să permitem și nu vom permite. Cel puțin, cât sunt eu președinte, eu voi bloca încercarea de a da drept cetățenilor străini să cumpere pământ. Doar cetățenii Republicii Moldova și doar întreprinderile rezidente în Moldova. Vrea cineva să facă investiții, să vină, să creeze întreprinderi, să investească bani în întreprinderi și această întreprindere poate procura pentru a dezvolta agricultura. Dar fără prevederea că după lichidarea întreprinderii să devină fondatorul proprietar.”, a spus Igor Dodon.

Președintele a precizat că și legislația română interzice ca pământul să le fie vândut cetățenilor străini. Recent pe canalele de Telegram au apărut informații că liderul PAS Maia Sandu este pentru ca pământul să le fie vândut străinilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.