Președintele țării dă asigurări că Moldova dispune de stocuri necesare de medicamente și echipament de protecție pentru medici

Moldova dispune de cantitatea suficientă de medicamente, consumabile și utilaje necesare pentru tratarea bolnavilor COVID-19, a declarat președintele Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate, transmite stiridinmoldova.md.

Potrivit președintelui, Moldova va importa suplimentar medicamente pentru protocolul de tratare a COVID-19 din Ucraina și România.

Dodon susține că în stoc sunt și consumabile suficiente: măști, mănuși, combinezoane, dezinfectant, în special pentru a asigura personalul din prima linie. 

”Grație unor donații din exterior și procesului de producere pe intern, practic prima linie e asigurată. Deja au fost produse aproape 70 de mii de costume de protecție, câteva sute de mii de măști, 20 de mii de viziere și cu dezinfectații suntem asigurați din producția autohtonă”, a spus șeful statului.

De asemenea, în Moldova urmează să ajungă mai multe loturi de ajutor umanitar din China și Turcia. Este vorba despre măști, mănuși, echipament de protecție.

În spitalele de stat sunt peste 500 de ventilatoare pentru cazurile strict urgente, iar în instituțiile sanitare private sunt câteva sute de ventilatoare care, de asemenea, pot fi solicitate pentru gestionarea crizei COVID-19.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.