Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Preşedintele organizației teritoriale Cahul a Partidului Socialiștilor, Vasile Mihailov, s-a stins din viaţă - Știri din Moldova

Preşedintele organizației teritoriale Cahul a Partidului Socialiștilor, Vasile Mihailov, s-a stins din viaţă

Pe 7 aprilie 2020 Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a suferit o pierdere grea. La vîrsta de 72 de ani, după o boală scurtă, a murit brusc președintele Organizației Teritoriale Cahul a PSRM, liderul fracțiunii PSRM în Consiliul municipal și raional, Mihailov Vasile Ivanovici.

”Vasile Ivanovici a depus multă muncă în formarea organizației PSRM din Cahul și a fost un membru de încredere al echipei noastre. El a cîștigat respectul binemeritat al locuitorilor orașului și raionului, care au putut întotdeauna să se bazeze pe el în diverse situații de viață.

Timp de mulți ani, Vasile Ivanovici a condus Comunitatea Ruso-slavă din Cahul, luptînd pentru păstrarea istoriei și a monumentelor istorice.

În special, Vasile Ivanovici a fost inițiatorul și organizatorul restaurării Monumentului în memoria bătăliei de la Rîul Larga din 1770, care a fost ridicat în 1914 pe locul victoriei armatei ruse într-una din principalele bătălii ale războiului ruso-turc din 1768-1774.

În fiecare an, în dimineața zilei de 22 iunie, Vasile Ivanovici a organizat acțiunea „Lumînarea amintirii” pe malul Prutului, în memoria celor care au murit în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Pentru munca fructuoasă și activitățile sociale în care a fost implicat, Vasile Ivanovici a fost distins cu medaliile „За доблестную службу” (1970), „Meritul Civic” (2011) și Ordinul Federației Ruse – M.V. Lomonosov, semnul onorific Rossotrudnichestvo „Pentru prietenie și cooperare”.

În mod repetat, Vasile Ivanovici a fost ales ca deputat și consilier al consiliilor orășenești și raionale. A fost membru al Consiliului Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova.

Vasile Mihailov va rămîne pentru totdeauna în memoria noastră și a locuitorilor din Cahul, ca o persoană bună, receptivă, un patriot adevărat și un excelent organizator.

Din numele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și din numele meu personal, exprim cele mai profunde și sincere condoleanțe rudelor, apropiaților, prietenilor și colegilor lui Mihailov Vasile Ivanovici. Să-i fie țărîna ușoară!”, se arată în mesajul Președintelui Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.