Igor Dodon a recunoscut că familia sa a prietenit cu cea a primarului degrevat de Orhei, Ilan Șor

Președintele Igor Dodon a recunoscut că familia sa a prietenit cu cea a primarului degrevat de Orhei, Ilan Șor. Dodon a confirmat că și că a călătorit cu avionul acestuia în trecut. Declarațiile au fost făcute la un post privat de televiziune, după ce Șor l-a acuzat pe șeful statului că îl amenință cu dosare fabricate de FSB și a dat detalii despre unele servicii de care a beneficiat Dodon din partea sa, transmite stiridinmoldova cu referire la evenimentul.md.

„Pe Ilan îl știu de prin 2009-2010. E dintr-o familie normală. Ne întâlneam cu familiile. Împreună am fost undeva. Dar nu la invitația lui, dar a altor persoane. Nu voi da nume pentru că nu e frumos. Nu eram președinte atunci, eram om simplu”, a spus Dodon, citat de deschide.md.

„Și acum el ce încearcă? Să arate fotografiile cum noi cu soțiile bem ceai? Probabil ăsta e nivelul. Sau că alții au finanțat? Lăsați prostia asta. Înțeleg că sunteți meșteri în a desena orice, cu partenerii voștri. Dar noi am mai văzut asta și înțelegem. Așa că atitudinea e foarte calmă”, a adăugat liderul neformal al socialiștilor.

Amintim că Ilan Șor a declarat că președintele R. Moldova, Igor Dodon, i-a fost un „bun prieten” care ar fi beneficiat de mai multe servicii ale sale, cum ar fi zboruri cu avionul lui personal, deplasări la Monaco, dar și bani pentru două campanii electorale anterioare de-ale șefului statului. De asemenea, Șor a lăsat să se înțeleagă că are dovezi potrivit cărora Dodon a beneficiat și de resursele financiare ale lui Veaceslav Platon, aflat acum în detenție, căruia i-ar fi promis că-l va grația. Declarațiile lui Shor nu fac decât să confirme ceea ce spunea fostul viceprimar de Orhei, Igor Grigoriev într-un interviu acordat pentru Deschide.MD, acum doi ani. Atunci, Grigoriev a fost amenințat de către Dodon prin intermediul unui sms.

Președinția a pus declarațiile lui Șor pe seama campaniei electorale, adăugând că acesta ar încerca „disperat”, prin declarațiile sale, să „distragă atenția de la învinuirile directe care i se aduc în legătură cu furtul miliardului și nelegitimitatea participării lor în scrutinul parlamentar”.

Amintim că fostul premier Vlad Filat a fost reținut în baza unui denunț făcut de același Ilan Șor, în care se arăta că primarul i-a oferit călătorii cu avionul, cadouri și bani politicianului. Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupție pasivă și trafic de influență.

Share this Post!

Related post

0 Comment