Președintele Igor Dodon dezvăluie schema grupului Candu de a-l înlătura pe Alexandru Stoianoglo de la Procuratura Generală

Grupul Candu, în spatele căruia stau oligarhii Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, vrea să-l înlăture pe Procurul General, Alexandru Stoianoglo. Asta după ce Stoianoglo a anunțat detalii noi din ancheta furtului miliardului. Declarațiile au fost făcute de președintele țării, Igor Dodon, la ACCENT TV. 

“Joi, la Curtea Constituțională va fi examinată o sesizare interesantă. Despre anularea unor modificări de Lege, în baza cărora a fost ales Stoianoglo la funcția de Procuror General. Înțelegeți de ce se face? Iar pe 25 mai, în Judecată va fi examinată sesizarea unui candidat, care a participat atunci la concurs. El va cere anularea concursului în baza căruia a fost ales Stoianoglo”, a declarat Igor Dodon.

Președintele a remarcat faptul că acest lucru se întâmplă după ce Alexandru Stoianoglo a anunțat că investigarea furtului miliardului a fost tergiversată ani la rând. Totodată, șeful PG a spus că principalul beneficiar al furtului miliardului este Vlad Plahotniuc, care prin intermediul grupului Șor a beneficiat de peste 100 mln dolari SUA.

“După ce procurorul s-a apucat de lucru, această grupare mafiotă, știind că nu se poate înțelege cu el, încearcă prin Curtea Constituțională, pe de o parte, și pe de altă parte, prin judecată, să-l înlăture pe Stoianoglo”, a explicat președintele.

Amintim că Alexandru Stoianoglo a anunțat că pe numele lui Vlad Plahotniuc vor fi intentate dosare penale pentru crearea unei organizații criminale, escrocherie, și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.