Președintele cere respectarea regimului de carantină: Vom fi nevoiți să interzicem ieșirea din case

Președintele Igor Dodon a anunțat, duminică seara, după ședința Centrului Unic de gestionare a crizei COVID-19, că în localitățile unde nu se respectă regimul de carantină instituit de autorități se va trece la ieșirea din casă în bază de permise.

La etapa actuală este instituită carantina în orașele Soroca, Ștefan Vodă și satul Carahasani din Ștefan Vodă. ”Vă rugăm să respectați regimul impus. În caz contrar vom fi nevoiți să interzicem ieșirea din case în localitățile de carantină cu excepția locuitorilor care vor avea permise speciale”, a spus Dodon.

Președintele a declarat că la această etapă forțele de ordine gestionează eficient regimul de carantină și a anunțat că în curând ar putea fi anulat regimul de carantină în satul Bălceana, Hâncești. Șeful statului a menționat că o situație îngrijorătoare este în Glodeni, care ar putea deveni un nou focar COVID-19.

Doar astăzi aici s-au confirmat încă 18 cazuri noi, dintre care 11 îmbolnăviri sunt printre medici. În total, la această etapă la Glodeni sunt 24 de infectați cu coronavirus.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.