Premierul României critică dur o decizie a Curții Constituționale de la București

Premierul Ludovic Orban a criticat în termeni duri decizia CCR şi a anunţat măsuri după apariţia motivării.

Ludovic Orban consideră că CCR, prin decizia sa, se pune de partea minorității care încalcă legea. Premierul s-a declarat șocat de verdictul CCR, pe care îl consideră unul politic, dar a anunţat că măsurile vor fi luate în continuare.

“Ca și în alte decizii luate de actuala CCR în perioada lui Dragnea, și decizia asta arată că actuala CCR este de partea celor care încalcă legea, celor care încalcă regulile, sancționând pe toți cetățenii corecți, care au respectat reglementările, regulile impuse în perioada stării de urgență. Prin această decizie, Guvernul, autoritățile, sunt împiedicate să apere sănătate românilor. Se poate ajunge la situația în care autoritățile să nu mai poată da nicio amendă. E o decizie care mă șochează, care are un vădit caracter politic și se situează pe linia deciziilor luate în favoarea minorității care încalcă legea.”, a spus Ludovic Orban.

Avocatul Poporului, Renate Weber, i-a dat o replică fulminantă lui Ludovic Orban, după ce acesta a declarat că decizia CCR este o invitaţie la anarhie pentru români. “Sub nicio formă nu e aşa. Eu voi merge în continuare la serviciu ca până acum, cu declaraţie pe propria răspundere. Adevărata problemă este că legea, pe fond, era greşită. Important este să nu se mai dea amenzi ca până acum. Am înţeles că au fost date 100.000 de amenzi mari. 100.000 de procese verbale pe masa judecătorilor sufocă activitatea instanţelor. Sunt oameni din medii rurale care nu ştiu să trimită pe mail contestaţia. Ar fi bine ca Guvernul să gândească o soluţie prin care să îi ajute pe aceşti oameni. Toată lumea a respectat legea, între nişte limite. Unii chiar au fost sancţionaţi abuziv. De ce? Pentru că asta spune şi CCR. Fiecare agent constatator a aplicat şi a amendat cum a vrut el”, a declarat Renate Weber.

Ludovic Orban a criticat şi decizia CCR in ceea ce priveste legea initiata de PNL referitoare la desfiintarea pensiilor speciale. “În ceea ce priveşte decizia legată de neconstituţionalitatea legii iniţiată de PNL, care a reglementat desfiinţarea pensiilor speciale, şi prin această decizie CCR a arătat că nu vrea să existe dreptate în sistemul de pensionare, că urmăreşte să menţină un sistem privilegiat de calcul al pensiilor pentru categorii care de-a lungul timpului au beneficiat de diferite legi speciale care au permis un calcul al pensiei diferit de calculul pensiei pe baza principiului contributivităţii”, a declarat Ludovic Orban.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.